Почетна > Свет
Свет

У руској Тјуменској области поплављено 385 стамбених објеката, 345 сеоских кућа

У Тјуменској области у Русији поплављено је 385 стамбених објеката и 345 сеоских кућа у 47 насеља након што су се излиле реке Ишим и Тобол, саопштило је данас руско министарство за ванредне ситуације.
Фото: WikimediaCommons/Philh-591

У саопштењу на Телеграму се наводи да ниво реке Ишим у граду Ишиму, у области села Иљинка и Абатскоје, наставља да опада, док у Викуловском округу вода наставља да расте, пренела је агенција РИА Новости.

Према подацима Министарства за ванредне ситуације, у 47 насеља Тјуменске области поплављено је 385 стамбених објеката, 345 сеоских кућа, 3.232 парцела и 35 деоница путева.

У евакуацији становника помажу запослени у Министарству за ванредне ситуације.

Река Тобол се излила данас и поплавила путеве у округу града Заводуковск, а најтежа ситуација је у селима Пономарјова и Новолибајево, објавио је начелник Тјуменске области  Александар Мор на Телеграму.

Мор је навео да службе за путеве и запослени у Министарству за ванредне ситуације јачају заштитне структуре ради одбране од поплава.

Министарство је саопштило у суботу да су у 47 насеља Тјуменске области поплављена 384 стамбена објекта, 523 сеоске куће, 3.225 парцела и 34 деонице путева.

Ванредна ситуација због поплава у Тјуменској области уведена је 8. априла.

Uskršnja liturgija u Sabornom hramu u Moskvi,patrijarh i Putin razmenili poklone

Преузмите андроид апликацију.