Први мај ће многи искористити за одмор и уживање са породицом и пријатељима уз добру храну. Овај рецепт за пљескавице ће одушевити ваше непце.
Састојци:
- 500 грама млевене јунетине
- једна већа главица лука
- један чен белог лука
- пола кашичице мешавине зачина
- пола кашичице соли
- пола кашичице бибера
- три кашике минералне воде
- уље
Припрема:
Помешајте млевено месо, рендани црвени и бели лук, мешавину зачина, со и бибер. Док мешајте, сваких неколико минута додајте по кашику хладне минералне воде. Затим смесу ставите у фрижидер на сат времена. Загрејте таву с уљем те од смесе поуљеним рукама одвајајте куглице жељене величине. Сваку од њих растањити дланом, али пазите да не буду превише танке.
Ставите их у тигањ или на роштиљ и пржите их по четири минуте са сваке стране. По жељи их послужите у лепињи, с ајваром, салатом луком…
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.