Тајна је у коришћењу рерне.
Можете пржити и месо и поврће, али само се морате придржавати неколико правила.
Храну припремите на уобичајен начин, на пример, месо уваљајте у брашно, јаја и на крају у презле.
Одмах припремите све комаде које планирате да пржите.
У међувремену упалите рерну на око 200 степени, у зависности од тога шта пржите – за месо треба више времена, док за поврће не треба много.
У тепсију ставите мало уља, тек толико да премаже дно и ставите у загрејану рерну.
Држите кратко, само да се уље загреје, па поређајте комаде спремне за панирање и одозго премажите уљем.
На пола печења окрените комаде на другу страну.
На исти начин се могу испећи ћевапи или пљескавице.
На пример, ако правите хамбургере, испеците месо на овај начин, на крају поређајте кришке сира, а исечено пециво распоредите тако да један део држи ивицу меса, а други ивицу пан.
На тај начин ће се загрејати и постати хрскавији. Извадите из рерне и послужите уз омиљени сос и поврће.
Očistite rešetke roštilja vrlo jednostavno! Ovaj metod će vas posebno iznenaditi!
Преузмите андроид апликацију.