Početna > Srbija
Srbija

Sutra ujutru moguća pojava slabog prizemnog mraza, tokom dana do 21 stepen

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) sutra ujutro se očekuje lokalna pojava slabog prizemnog mraza. Tokom dana biće toplije, promenljivo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, u brdsko-planinskim predelima izlovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska.
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Duvaće slab vetar, u Vojvodini i umeren, uglavnom južnih pravaca. Najniža temperatura od 2 do 7 °C, najviša od 18 do 21 °C. U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije. Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od 4 do 6 °C, a najviša oko 19 °C.

Tokom narednih sedam dana očekuje se pretežno sunčano i sve toplije vreme. Prema prognozi RHMZ, u subotu, tek ponegde, u brsko-planinskim predelima padaće kratkotrajna kiša ili pljusak. Maksimalne temperature u subotu biće 21 do 23 °C, a od nedelje do kraja perioda od 24 do 29 °C.

Od ponedeljka u košavskom području počeće da duva umeren i jak jugoistočni vetar (košava), koji na jugu Banata, Podunavlju i Pomoravlju može imati i udare olujne jačine. Početkom maja očekuje nas češća pojava prolazne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

U Srbiji danas oblačno, povremeno s kišom, temperature do 16 stepeni

Preuzmite android aplikaciju.