Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Dnevne info: Najava najvažnijih dežavanja u Novom Sadu za četvrtak 25. april (VIDEO)

U našoj emisiji ”Dnevne info” možete se informisati o najvažnijim dešavanjima u Novom Sadu koja nas danas očekuju. Za četvrtak 25. april za vas smo izdvojili:

NOVA FABRIKA POČINJE SA RADOM
Kineska kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju pod nazivom “Lianbo Precision Technology Serbia D.O.O.“ danas pušta u rad svoju novu fabriku u Kaću. Vrednost investicije procenjuje se na više od 80 miliona evra, a fabrika se prostire na 14 000 kvadratnih metara, gde će biti zaposleno do 500 ljudi. Svečanom otvaranju prisustvovaće pored mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije, potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i ambasador NR Kine u Srbiji nj.e. Li Ming.

-REGIONALNI CENTAR ZA UPRAVLJANJE OTPADOM
Južnobački upravni okrug bi uskoro trebalo da dobije Regionalni centar za upravljanje otpadom sa sedištem u Novom Sadu. Građani će imati priliku da odvajaju i upravljaju svojim otpadom na najsavremeniji mogući način, a maksimalna mougća količina otpada biće iskorišćena i pretvorena u sirovinu. Pored Novosađana, otpad će moći da odlažu i stanovnici svih opština Južnobačkog upravnog okruga.

-HUMANITARNA AKCIJA
Vatrogasni savez Grada Novog Sada apeluje na sve ljude i sugrađane dobre volje da se pridruže akciji sakupljanja igračaka, dečije garderobe, hrane i pelena za bebe za porodice iz naselja Bangladeš koje su izgubile svoje domove u požaru koji se dogodio 12. aprila. Prikupljenu pomoć u vidu stvari sugrađani mogu doneti danas do 15 časova na adresu Jovana Subotića broj 11.

-PREDAVANJE U MUZEJU VOJVODINE
Danas sa početkom u 18 časova u Muzeju Vojvodine prof dr Aleksandar Bošković održaće poslednje stručno predavanje u okviru manifestacije “Dani Meksika” pod nazivom – “Istorija jednog sećanja : Kodeks Sinakoatl”.

-POZORIŠNA DEŠAVANJA
Pozorište mladih večeras na svom repertoaru ima predstavu pod nazivom “Ježić Žožo” sa početkom u 18 časova, dok vas u Srpskom narodnom pozorištu očekuje predstava “Carstvo mraka” sa početkom u 19 časova i 30 minuta i “Ponovno ujedinjenje dve Koreje” sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

-VREME
Četvrtak u Novom Sadu i dalje hladan i oblačan. Minimalna dnevna temperatura iznosiće 4 stepena, a maksimalno možemo očekivati 15 stepeni celzijusa.

Sa najnovijim, najzanimljivijim i najbitnijim informacijama za petak i vikend, sutra od 10 časova ujutru očekuje vas koleginica Danica

Gradonačelnik Đurić na obeležavanju Dana Banja Luke

Preuzmite android aplikaciju.