Почетна > Србија
Србија

Отворен Међународни сајам грађевинарства, учествује више од 500 излагача

Међународни сајам грађевинарства (UFI) – SEEBBE, на којем учествује више од 500 излагача из 23 земље, отворен је данас на Београдском сајму.
Фото: PrtSc/НС уживо

Сајам је отворио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, који је том приликом истакао да је грађевинарство незаобилазан фактор у развоју наше земље.

„Сваки динар који се уложи у изградњу се мултипликује пута три у бруто домаћем производу земље, а наш план је да у наредне три године дођемо до 100 милијарди БДП“, рекао је Весић.

Весић је изразио задовољство тиме што је данас у друштву грађевинара, који, како је истакао, представљају покретачку снагу развоја привреде у Србији.

Подсећајући да су прошле године донете измене и допуне Закона о планирању и зградњи, он је нагласио да усвојене мере већ дају резултате.

„Усвојили смо транспарентније процедуре, усвојили убрзање када је у питању издавање дозвола, створили смо услове за предвидиво пословање, као један од најважнијих предуслова за стране инвестиција“, рекао је он.

Додао је да је непосредно пре доношења тог закона у трећем кварталу 2023. године вредност изведених радова у Србији порасла за 15,8 одсто у односу на исти квартал 2022. године.

Навео је и да су анкете показале да је 90 одсто привредника задовољно усвојеним изменама закона.

Током четири дана посетиоци 48. Међународног сајма грађевинарства, чији је слоган „Од визије до остварења“, моћи ће да упознају будућност грађевинске индустрије када је реч о паметним градилиштима, дигитализацији или одрживим решењима.

На сајму ће бити представљени најразличитији сегменти грађевинске индустрије, од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата.

Део Сајма грађевинарства биће посвећен и опремању ентеријера, као и промоцији старих заната који су друга крајност савременим информационим технологијама и модерном управљању пројектима.

Сајам се одржава у Халама 1, 1А, 2, 3, 3А, 4 и на отвореноми простору. Радно време је од 10 до 19 часова, а последњег дана, 25. априла до 17 часова.

Vučić čestitao Pesah rabinu Isaku Asijelu i jevrejskoj zajednici u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.