Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

“Деца и родитељи пешаче заједно” на Фрушкој гори! Предвиђена рута пешачења 13 километара, а ево како да се пријавите

Пројекат „Деца и родитељи пешаче заједно“ покренут је 2017. године с циљем да се пешачење као здрав начин живота, боравак у природи и физичка активност представе грађанима. Одржава се четири пута годишње и окупља око сто шетача. Пешачке туре су прилагођене и најспоријим шетачима, а обогаћене су интересантним предавањима о природи, геологији, флори и фауни Фрушке горе.
Фото: ns.uzivo

Скуп полазника је заказан за 10.30 часова, на паркингу манастира Раваница у Врднику. Уколико немате лични превоз, можете доћи аутобусом број 86 који креће са Железничке станице у 9.30 часова.

Старт пешачења је заказан за 10.30 часова.

Планирана рута пешачења је Манастир Раваница- шумском стазом дуж потока Јермуш-Витино врело-Моринтово-Лазин вир-манастир Раваница, а дужина стазе је око 13 километара.

Што се тиче захтевности стазе, погодна је за учеснике са мањом кондиционом спремом.

“Пешачка маршута је прилагођена учесницима- пешацима, у смислу да не постоји потреба за специјализованом техничком опремом, осим обавезе ношења адекватне планинарске обуће и препоруке коришћења планинарских штапова”.

Фото: ns.uzivo

Планиране су паузе за освежење и доручак на Витином врелу и Лазином виру.

Планирано и предвиђено време на стази је до пет сати. Повратак на паркинг манастира до 16.00 часова, а аутобус 86 полази из Врдника у 16.15 часова.

Неопходна опрема дубоке ципеле или планинарске ципеле. Слојевито облачење, коришћење планинарских штапова, понети пресвлаку, најмање литар воде и храну која не изазива прекомерну жеђ.

“Сваки учесник учествује на своју одговорност, уз поштовање препорука и одлука водича и правила безбедности ССП”.

Деца морају бити уз пратњу родитеља или старатеља.

Информације и пријаве на број: 062 621217 и 064 236 9524.

JKP Put: U toku asfaltiranje Svetozara Miletića i Fruškogorske u Bukovcu, radovi na još osam lokacija

Преузмите андроид апликацију.