Његова припрема не захтева неко претарано кулинарско умеће, а можете да га печете, кувате, грилујете, похујете, пржите…
Осим за главно јело, пилетину можете да служите у салатама, да правите намаз од ње… Једина мана белог меса је та да ако се не припреми како треба, оно може да буде суво и помало безукусно.
Ако волите да једете бело месо, онда вам предлажемо супер трик професионалног кувара Ј. Кенџи Лопез-Алта. Он у маринаду додаје и мајонез.
Мајонез се обично користи као прелив за салате или као намаз за сендвиче, али његова примена у кухињи може да буде разнолика. Када направите маринаду за пилетину у њу додајте исту количину мајонеза. Најбоље би било да бело месо маринирате цео дан, али ако немате толико времена можете да држите месо у маринади четири сата. Мајонез не морате да користите само за бело месо, већ за било који део пилета.
Како маринада са мајонезом побољшава укус?
1. Маринада је углавном течна и не може лако да се „залепи“ за месо. Ако додате и мајонез премазивање маринаде ће бити много лакше, а такођо спречиће и да она лако загори.
2. Бело месо ће бити сочније и имаће лепу златну боју. Протеини јаја у мајонезу подстичу румену боју на спољашњој страни пилетине док задржавају влагу. Бело месо нец́е имати укус мајонеза.
Преузмите андроид апликацију.