Када је у питању губитак тежине, најчешћи фактор о коме сви говоре је контрола калорија прескакањем угљених хидрата.
Док људи често праве компромисе у исхрани и избегавају све што воле да једу како би смршали, стручњаци сматрају да то није здрава пракса.
Најбољи начин за смањење калорија у пиринчу је додавање једне кашичице кокосовог уља у кључалу воду и кувати пиринач у њој око 25-30 минута.
Након тога оцедите вишак воде и ставите у фрижидер на 12 сати.
Према истраживањима, скроб, који настаје намакањем пиринча преко ноћи, не разлаже се у танком цреву где се угљени хидрати метаболишу у глукозу и друге једноставне шећере и апсорбују у крвоток.
Дакле, ако желите да смршате, потребно је сварљиви скроб претворити у резистентни скроб, што додатно помаже да се смањи број калорија.
Када једете пиринач, он се претвара у гликоген у телу и помаже у опоравку мишића након тренинга.
Ако не вежбате или се не бавите било каквом ригорозном физичком активношћу, овај гликоген постаје глукоза и складишти се у телу као маст.
Trik za mršavljenje – s doručkom: Na ovaj način ćete uništiti kilograme
Преузмите андроид апликацију.