Да би ваше јабуке што дуже остале свеже, морају бити без удубљења, посекотина и уједа инсеката.
Као и свако воће, и јабуке имају одређени рок трајања и могу се прерано покварити ако их не складиштите правилно.
На срећу, можете их спречити да се покваре одређеним саветима и триковима.
Некада су људи чували јабуке на посебан начин да би продужили живот, а овај генијалан метод чувања јабука мође да их одржи свежим месецима.
Да би се сачувала јабука мора да буде „савршена“, без оштећења, посекотина, уједа инсеката, а стабљика неоштећена.
Спакујте јабуке у неку врсту сувог, прозрачног материјала, на пример, лист новина.
Како чувати јабуке?
Чувајте их у хладној, тамној остави, даље од ускладиштеног кромпира, јер производе гас који може да изазове труљење јабука.
Ово најбоље функционише са свежим јабукама из воћњака, а не купљеним у продавници, које су можда прскане хемикалијама које утичу на процес зрења.
Умотавање јабука појединачно у новине када их складиштите помаже у спречавању једне покварене јабуке да уништи друге, јер ако се једна од њих поквари, ослобођени етилен ће бити задржан и неће ометати остале јабуке око ње.
Са овим триком, ваше јабуке би требало да остану свеже дуже него што очекујете.
Преузмите андроид апликацију.