Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Novi Sad se gradi: Polažu se novi kilometri kanalizacionih cevi na Limanu 2

Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na Limanu 2, u okviru projekta „Čista Srbija“ nastavljeni su u Ulici Blagoja Parovića.

Izgradnja kanalizacione mreže predstavlja još jedan dokaz da je ulaganje u razvoj komunalne infrastrukture jedan od glavnih prioriteta Grada Novog Sada, sa akcentom na to da se reši problem otpadnih voda.

Ranije su u ovom delu grada u okviru istog projekta završeni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Milice Stojadinović Srpkinje, Ravaničkoj, Resavskoj, Dr Ivana Ribara, Boška Buhe i Dragiše Brašovana.

Alternativni putni pravci dok traju radovi su ulice: Bulevar cara Lazara, Dr Ivana Ribara, Boška Buhe, Milice Stojadinović Srpkinje i Narodnog fronta.

Projekat „Čista Srbija“ predstavlja nacionalni projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture za čije je sprovođenje nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i koji se finansira u celosti iz sredstava budžeta Republike Srbije, a koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom životne sredine.

Grad Novi Sad našao se među 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene prvom fazom programa „Čista Srbija“, a reč je o najvećem pojedinačnom projektu ulaganja u komunalnu infrastrukturu u istoriji grada.

Osim na Limanu 2, radovi u okviru programa „Čista Srbija“ se na teritoriji opštine Novi Sad odvijaju ili su planirani i u prigradskim naseljima Kisač, Rumenka, Čenej i Petrovaradin.

Reciklomati uskoro na ulicama Novog Sada. Evo koje benefite donose i kako se koriste

 

Preuzmite android aplikaciju.