Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пролећна салата

Ако нисте расположени за превише кувања, али бисте желели да очистите фрижидер и да се решите остатака који се вуку данима по фрижидеру, пробајте овај рецепт за брзу и лаку салату, која уз неколико додатака може бити одличан брзи ручак за посао.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 2 кувана јаја
  • 6 ротквица
  • мало младог лука
  • зелена салата
  • кувани јечам
  • свеж рен
  • сос од рена
  • со
  • бибер уље
  • сирће

Додатни додаци: мат свеж купус кувани кромпир шпаргла кувани кукуруз, овас, хељда, просо или било које друго жито.

Припрема:

Јаја, ротквице, зелену салату и млади лук исећи на мање комаде и све заједно ставити у једну посуду. Додати кувани јечам. Мало посолите и попарите и зачините уљем и сирћетом. На крају на салату нарендајте мало свежег рена или ставите неколико кашика соса од рена. Кувани кромпир исечен на кришке или бланширане шпаргле могу бити одличан додатак салати, а ако сте љубитељ зеленог поврћа, салату употпуните мало дивизма или исеченог купуса.

Пријатно!

Koju hranu bi trebalo izbegavati na švedskom stolu

Преузмите андроид апликацију.