Početna > Biznis
Biznis

Rok za poljoprivrednike za prijavu na konkurs 50:40:10 do 1. aprila

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je rok za podnošenje prijava za Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije do ponedeljka, 1. aprila.
Foto: Pixabay

Ukupna vrednost sredstava za Treći poziv iznosi 750 miliona dinara, a poziv je namenjen agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup od primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Projekat se finansira po modelu 50:40:10, odnosno 50 odsto sredstava predstavljaju bespovratna sredstva obezbeđena iz zajma Svetske banke, 40 odsto sredstava finansira se iz kredita poslovnih banaka i 10 odsto sredstava predstavlja učešće samih poljoprivrednika.

Vrednosti investicija za agregatore mogu iznositi od 25.000 do 400.000 evra, a visina bespovratnih sredstva može biti i do 200.000 evra.

Prijave za ovaj konkurs podnose se od 4. decembra 2023. godine i na onlajn platformi omogućene su u okviru softverskog rešenja Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja – Prijavite se.

Informacije u vezi Trećeg javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs, kao i na sajtu Projekta Konkurentne poljoprivrede Srbije https://scap.rs/.

Konkurs je prvobitno produžen do 29. februara, nakon toga do 15. marta, a potom do 1. aprila zbog, kako je navedeno u resornom ministarstvu, velikog interesovanja podnosilaca prijava i da bi se svima omogućilo da učestvuju.

 

Ruska centralna banka vidi kineski juan kao najbolju opciju za svoje rezerve

Preuzmite android aplikaciju.