Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за понедељак, 25. март (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За понедељак, 25. март за вас смо издвојили:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Градске инфо | Gradske info (@gradskeinfo)

НОВИ САД ДОБИЈА “ЗЕЛЕНУ СТАЗУ”

Бивша пруга од Петроварадина до Беочина ускоро ће постати “Зелена стаза”. У току је рани јавни увид предлога плана Града Новог Сада за уређење трасе старе пруге од Петроварадина до Беочина која није у функцији од 2007. године. Поред стаза за пешаке и бициклисте, планирани су и разни спортски и културни садржаји као и простори за одмор и рекреацију укључујући и сервисне станице за бицикле. “Зелена стаза” биће дуга 17 километара, а цело подручје захваћено Планом генералне регулације стазе износи 88,5 хектара.

ОБИЛАЗАК РАДОВА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Покрајинске владе Игор Мировић започели су обилазак пројеката који се заједнички реализују на територији Новог Сада. Ђурић и Мировић обићи ће завршне радове на реконструкцији старог објекта ОШ “Ђура Јакшић” у Каћу, као и радове на изградњи новог објекта ОШ “Милош Црњански”, радове на изградњи фискултурне сале у Гимназији “Лаза Костић”, такође и радове на изградњи саобраћајних површина са партерним уређењењем за потребе Студентског културног центра у Новом Саду, као и радове на уређењу парка код Спенса, реконструкције зграде “Студија М” и уређење Алмашког краја- прва фаза.

ИЗЛОЖБА “НОВОСАЂАНИ И МАРТ 1999. ГОДИНЕ”

Током следећих месец дана суграђани ће имати прилику да од 7 до 19 часова сваког дана у недељи погледају изложбу “Новосађани и март 1999. године” у Историјском архиву града Новог Сада. Изложба фотографа и аутора Мартина Цандира посвећена је НАТО агресији на Републику Србију која је трајала 78. дана. Суграђани ће имати прилику да на 133 фотографије погледају како је изгледала свакодневница око 40 000 Новосађана током трајања агресије.

ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА

Новосадска позоришна публика вечерас ће имати прилику да у Српском народном позоришту погледа представу “Дух који хода” од 19 часова и 30 минута, монодраму “Шта ме опет снађе” од 20 часова, као и представу “Мишја грозница” са почетком у 20 часова и 30 минута.

ВРЕМЕ

Понедељак у Новом Саду сунчан са могућном кишом. Минимална дневна температура износиће 4 степена док нас максимално очекује 14 степени целзијуса.

Са најновијим, најбитнијим и најзанимљивијим дешавањима очекујемо вас сутра од 10 часова ујутру.

Какав је провод последњег мартовског понедељка у Новом Саду?

Преузмите андроид апликацију.