Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Србија циља на победу, Тадић самоуверен

Репрезентација Србије наставља циклус квалификација за Светско првенство 2022. у Катару.
Фото: Wikimedia Commons/Oleg Bkhambri

Изабраници селектора Драгана Стојковића Пиксија од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“ дочекују Луксембург.

Реч је о утакмици четвртог кола квалификација у А групи. Србија после три одиграна меча има две победе и реми и на другом је месту са седам бодова.

Водећи Португал има утакмицу више и десет бодова. С друге стране, Луксембуг после три кола има две победе и четврти је.


Пикси: Eкипа Луксембурга може да направи проблем, али од нас зависи


Капитен Душан Тадић очекује да наш тим чврсто настави пут ка Катару, уверен да је добра атмосфера која је стигла са селектором Стојковићем, гарант добрих резултата.

„Осети се та енергија, момци су наоштрени, ко год да игра жели да се покаже. Слушамо, упијамо, боримо се, трудимо се. Види се да се вратио култ репрезентације и да иде све у најбољем реду. Само тако да наставимо и нема грешке. Морамо да помажемо један другога, да се ослањамо једни на друге. Фудбал је колективна игра и свако треба да ради своје задатке. Из колективне игре свако на крају покаже индивидуални квалитет“, каже Тадић.

Селектор Стојковић неће моћи да рачуна на Андрију Живковића који је у изолацији због тога што је на последњем тесту био позитиван на коронавирус.

Сви остали играчи су му на располагању и моћи ће да рачуна на најјачи тим.

Србија је свакако фаворит против Луксембурга, али селектор позиван на опрез.

„Стојим при томе да ће ово бити један од најтежих мечева у квалификацијама. То је порука за моје играче, више њих, него за мене. У јавности су многе утакмице унапред добијене, а да би се победило, мораш да будеш на врхунском нивоу тога дана. Зато мислим да ће бити јако тешко, али верујем да можемо да пребродимо тај проблем“, рекао је Стојковић.

Србију потом 7. септембра очекује гостовање Републици Ирској.

 

Преузмите андроид апликацију.