Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилетина са пиринчем на бразилски начин

Јело са пилетином, поврћем и пиринчем из једног лонца „Галинхада“, омиљени је специјалитет у Бразилу коме не недостаје укуса и слаткоће. 
Фото: Pixabay/Stones
Састојци:
  • 470 милилитара домаћег пилећег темељца
  • 1 килограм пилетине
  • 1 кашичица куркуме
  • 1 кашичица млевене слатке паприке
  • 5 чена белог лука
  • 1 велика шаргарепа
  • 1 главица црног лука
  • 300 грама пиринча
  • 280 грама смрзнутог грашка
  • 150 грама кукуруза из конзерве
  • 3 млада лука (само зелени део)
  • со
  • бибер
Припрема:

Исецкајте бели лук што ситније. Нарежите шаргарепу и лук. У темељац додајте кашичицу соли и оставите са стране. Пилетину посолите и побиберите и пржите на загрејаном уљу око 10 минута, окрећући је са свих страна. Смањите ватру, додајте лук и шаргарепу, а после неколико минута додајте бели лук, куркуму и млевену паприку. Посолите и после неколико минута умешајте пиринач и динстајте два минута. Додајте темељац заједно са смрзнутим грашком и кукурузом. Пустите да проври, а затим поклопите, смањите ватру и кувајте док пиринач не упије течност и омекша, око 20-25 минута. Склоните посуду са ватре и умешајте нарезани зелени део младог лука. Оставите поклопљено 10 минута и послужите.

Пријатно!

Paprike, crvene, zelene ili žute? Bez obzira na boju veoma su zdrave!

Преузмите андроид апликацију.