Početna > Svet
Svet

Ukrajina granatirala sela u Belgorodskoj oblasti, poginule četiri osobe

Četiri osobe su poginule u ukrajinskom granatiranju sela Nikolskoje u ruskoj Belgorodskoj oblasti koja se graniči sa Ukrajinom, izjavio je danas lokalni guverner Vjačeslav Gladkov.
Foto: Tanjug/AP/Ukrainian Emergency Service

On je na svom Telegram kanalu objavio da su žrtve bračni par, 17-ogodišnji mladić i njegova baka, preneo je Rojters navodeći da je njihova kuća direktno pogođena ukrajinskom granatom.

Prema rečima Gladkova, pad granate na porodičnu kuću preživela je devojčica koja je preneta na odeljenje intenzivne nege.

Ruski sistemi PVO uništili su 10 raketa RM-70 Vampir koji je lansirala Ukrajina iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi agencija RIA Novosti.

Tokom noći ruske trupe su izvršile udar na Ukrajinu sa raketama i dronovima, a 17 od 22 bespilotne letelice je oboreno, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu.

Prema izveštaju, ruske snage su napale oblast Harkova sa pet protivvazdušnih vođenih raketa S-300/S-400, dve vođene vazdušne rakete X-59 u oblasti Sumi i 22 bespilotne letelice tipa Šahed, prenosi Ukrinform.

Kao rezultat borbenih dejstava, oboreno je 17 bespilotnih letelica Šahed u Kijevskoj, Poltavskoj, Hmeljnickoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Dnjepropetrovskoj, Vinjičkoj, Zaporoškoj i Rivenskoj oblasti.

Napadi na Belgorod su se često dešavali od 2022. godine, a eskalirali su poslednjih meseci.

U jednom ukrajinskom napadu izvedenom krajem decembra poginulo je 25 ljudi.

Si čestitao Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake