Početna > Svet
Svet

MO Rusije: Uništen objekat za sklapanje dronova kod Odese

 Ruske snage uništile su tokom proteklog dana ukrajinsku radionicu za sklapanje dronova i lokacije predviđene za razmeštanje ukrajinskih formacija u blizini Odese, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
Foto: Mihajlo Olujić (PR-DC dronovi)

„Operativno-taktičke bespilotne letelice, raketne trupe i artiljerija ruskih snaga uništili su radionicu za sklapanje bespilotnih letelica u blizini naselja Konotop u Sumskoj oblasti, lokacije za privremeno razmeštanje neonacista ukrajinskih formacija Ljuta i Cunami u blizini Odese, četiri kontrolna punkta bespilotnih letelica ukrajinske vojske, ali su uspešno dejstvovale i po ljudstvu i vojnoj opremi neprijatelja u 149 oblasti“, navodi se u saopštenju ruskom MO, prenosi TASS.

Ranije danas ukrajinska vojska je bespilotnim letelicama napala dve rafinerije nafte u ruskoj Samarskoj oblasti, a u pogonu u Sizranju je izbio požar, saopštio je načelnik tog regiona Dmitrij Azarov.
Prema njegovim rečima zaustavljen je pokušaj napada na rafineriju nafte u Novokujbiševsku i ni u jednom napadu nije bilo povređenih, prenela je ranije agencija RIA Novosti.

 

Zaharova: Zapad je tokom godine činio sve da poremeti ruske predsedničke izbore

Preuzmite android aplikaciju.