Прве шпаргле се већ могу наћи у природи, у продавницама и на пијацама, а ово меснато поврће се често назива царским поврћем. Осим што су укусни, они су права ризница хранљивих материја.
Састојци:
- 4 јаја
- 100 грама шпаргле
- маслац сецкани
- власац
- пармезан
Припрема:
Оперите шпаргле и исецкајте их или нарежите по жељи. Затим их кувајте на пари око пет минута, док не омекшају. У међувремену истопите путер у малом тигању, а у чинији са стране умутите јаја. По жељи можете на путеру лагано продинстати лук или млади лук. Скуване шпаргле пребаците у тигањ, а затим их прекријте јајима и пржите, повремено мешајући. Пеците јаја по жељи – краће ако волите нешто мекша јаја, или дуже ако волите златно-браон јаја. Пребаците у тањир и поспите пармезаном и власцем. По жељи послужите уз салату или, на пример, свеж сир.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.