Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Омлет са шпарглама

Прве шпаргле се већ могу наћи у природи, у продавницама и на пијацама, а ово меснато поврће се често назива царским поврћем. Осим што су укусни, они су права ризница хранљивих материја.
Фото: Pixabay/mhburton
Састојци:
  • 4 јаја
  • 100 грама шпаргле
  • маслац сецкани
  • власац
  • пармезан
Припрема:

Оперите шпаргле и исецкајте их или нарежите по жељи. Затим их кувајте на пари око пет минута, док не омекшају. У међувремену истопите путер у малом тигању, а у чинији са стране умутите јаја. По жељи можете на путеру лагано продинстати лук или млади лук. Скуване шпаргле пребаците у тигањ, а затим их прекријте јајима и пржите, повремено мешајући. Пеците јаја по жељи – краће ако волите нешто мекша јаја, или дуже ако волите златно-браон јаја. Пребаците у тањир и поспите пармезаном и власцем. По жељи послужите уз салату или, на пример, свеж сир. 

Пријатно!

Odličan recept kako pravilno kuvati testeninu

Преузмите андроид апликацију.