Početna > Sport > Košarka
Košarka

Boston prvi tim koji je obezbedio plej-of, Klipersi bolji od Bulsa

Košarkaši Boston seltiksa savladali su u Ti-Di gardenu ekipu Finiks sansa 127:112 u utakmici regularnog dela sezone NBA lige. Los Anđeles klipersi bili su bolji od Čikago Bulsa 126:111, dok je Oklahoma na domaćem parketu nadigrala Dalas maverikse 126:119.
Foto: Tanjug/Ezra Shaw/Pool Photo via AP

Popularni „Kelti“ su sada prva ekipa koja je zvanično osigurala plej-of mesto jer su prvi u Istočnoj konferenciji sa 52 pobede i 14 poraza.Domaćin je Finiksu dozvolio egal borbu samo tokom prve četvrtine, jer su već u narednoj preuzeli vođstvo koje su čuvali do samog kraja, a koje je u jednom trenutku iznosilo i 20 poena prednosti.

Seltikse su predvodili Džejlen Braun sa 37 poena i pet skokova i Džejson Tejtum sa 26 poena, pet skokova i pet asistencija. Oni su postigli 43 od 65 poena Bostona u prvom poluvremenu.

Al Horford pobedi je doprineo sa 24 poena, od kojih je pogodio šest trojki iz 10 pokušaja, a Derik Vajt sa 13 poena, osam skokova i pet asistencija.

U timu Finiksa, koja je drugi put ove sedmice izgubila od Bostona, najefikasniji su bili Devin Buker sa 23 poena uz sedam asistencija, Bredli Bil sa 22 poena uz sedam asistencija i Kevin Durent i Grejson Alen sa po 20 poena. Jusuf Nurkić dodao je osam poena, 20 skokova i šest asistencija.

Evroliga: Partizan u Barseloni traži vrednu pobedu u borbi za plej-in

 

Preuzmite android aplikaciju.