Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шест разлога зашто су бебе рођене у марту тако посебне

Ево што нам наука говори о бебама које су рођене у марту.
Фото: Pexels/Elina Fairytale

Сиви зимски дани приближавају се свом крају, а у ваздуху све више мирише пролеће. Овај месец је прекрасан да постанете мајка, а и прилично сјајан месец за оне који ће се родити.

Прочитајте које су предности беба рођених у овом месецу – марту.

1. Брзо ће се пењати у корпорацијама

Бебе рођене у овом месецу имају највећу вероватноћу напредовања на послу. Истраживања показују да је највише директора предузећа рођено у овом месецу. Једно истраживање спроведено међу 375 директора открило је да чак њих 12,5 посто рођендан слави у марту.

2. Мања је вероватноћа да ће бити кратковиди

Истраживање спроведено на 300.000 војника показало је да деца рођена лети имају већи ризик да буду кратковида него деца рођена у летним месецима. Код пролећне деце је пуно мања вероватноћа да ће бити кратковида.

3. Природно су оптимистични

Истраживање из 2014. показало је да су бебе рођене у марту (и њихови вршњаци из априла и маја) у основи рођени оптимисти. Имају урођен позитиван став према животу.

4. Имају мањи ризик од астме

Прашине и гриња у ово доба године има у изобиљу, што може бити нелагодно за алергичаре, али одлично за бебе рођене у овом месецу. Према истраживању из 2015, деца рођена у марту имају мање шансе за развој астме, јер њихова изложеност прашини у првим месецима живота јача имунолошки систем.

5. Вероватно ће бити ноћна птица

Једна студија о спавању показала је да ће деца рођена у пролеће и лето вероватно бити ноћне птице у одраслом узрасту, али да неће хтети рано на спавање ни као бебе.

6. Оптимистичне Рибе или страствени Овнови

Ова два астролошка знака позната су по својој одлучности, односно страсти. Бебе рођене између 1. и 20. марта су оптимистичне Рибе, док су оне рођене након 20. марта ватрени и страствени Овнови.

Borite se sa dečijim igračkama, a nekad i nagazite na kockice: Pomoću ove sprave to možete zauvek rešiti (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке