Početna > Srbija
Srbija

Postupak protiv Dodika je farsa, s ciljem da se napadne suverenitet Srpske

Doajen jugoslovenske i srpske advokature Branislav Tapušković izjavio je da je čitav dosadašnji sudski postupak pred Sudom BiH protiv predsednika Srpske Milorada Dodika, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, klasična farsa, s krajnjim ciljem da se napadne suverenitet Republike Srpske.
Foto: Tanjug/Borislav Ždrinja

Tapušković, koji je iz Beograda doputovao u Sarajevo da bi prisustvovao poslednjem ročištu i iz prve ruke se uverio o kakvom se sudskom postupku radi, kaže da je odmah stekao utisak da je predsednik Dodik već unapred osuđen, a da ovaj sudski proces treba samo to da potvrdi.

„Bojim se da je reč o unapred presuđenoj stvari. Sudiji se očigledno žuri da se što pre dođe do prvostepene presude“, naveo je Tapušković u izjavi za banjalučki Glas Srpske.

Ovaj advokat sa bogatim iskustvom najavio je mogućnost da se i on možda, kao savetnik, uključi u rad tima odbrane predsednika Milorada Dodika.

Ukazao je da neki stranac bez ovlašćenja ne može da menja ključne zakone, koji se tiču ustavnih stvari i Krivičnog zakona.

„Takođe ne može se suditi nikome za nešto što se dogodilo, na osnovu zakona koji je donesen posle toga. To je glavni problem, suština čitavog problema. Da je Kristijan Šmit, kojim slučajem, priznat kao visoki predstavnik, on ni tada ne bio imao ovlašćenja da donosi i nameće bilo kakve zakone“, jasan je Tapušković.

Vučević: Beogradske izbore treba raspisati što pre

Preuzmite android aplikaciju.