Не знате шта да радите са хлебом старим неколико дана? Наше мајке и баке имале су рецепт за коришћење старог хлеба и често су спремале јело попара.
Попара је једноставно јело које се најчешће спрема од старог хлеба, а осим у нашој земљи спремало се и у Грчкој, Бугарској, Србији, Хрватској, Македонији, Црној Гори и Турској.
Потребни састојци:
- 10 кришки старог хлеба
- један дцл уља
- један дцл воде
- мало соли
- 180 грама павлаке
- бели лук
Начин припреме:
Стари хлеб исеците на коцкице, а по жељи можете да га пропржите да буде хрскав. Затим на лаганој ватри проври уље, воду и со, па склонити са ватре и додати павлаку и рендани бели лук. Затим хлеб распоредите у мале чиније, прелијте сосом који сте раније припремили. Иако на први поглед делује веома сиромашно, попара се може обогатити додацима као што су јогурт, млеко или сланина.
Пријатно!
U čemu je štos: Sve više influenserki jutarnju kafu menja supom od kostiju
Преузмите андроид апликацију.