Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за уторак, 5. март (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За уторак, 5. март за вас смо издвојили:
@gradskeinfo

Све што треба да знате о друштвеном и културном животу нашег града #dnevneinfo #gradskeinfo #nsuzivo #novisad #srbija #serbia

♬ original sound – gradskeinfo

-ЛИМАНЦИ ДОБИЈАЈУ НОВИ ХРАМ

Након више деценија православни верници на Лиману добијају свој храм. Пред одборницима Скупштине Града Новог Сада данас ће се наћи предлог за израду плана генералне регулације рекреативног подручја Штранд-Кабел, што представља први корак у реализацији вишедеценијске жеље и иницијативе православних верника који живе на Лиману, да добију своју парохијску цркву. Према саопштењу Српске православне Црквене општине новосадске наводи се да ће планирана градња храма Светих мученика бачких и градња Меморијалног центра жртава Погрома у Бачкој допринети томе да неуређени део обале Дунава постане уређена кулутрно-просторна целина којом ће се неговати култура сећања на страдање свих Новосађана.

-НОВОМ САДУ С ЉУБАВЉУ

Новом Саду с љубављу вечерас стиже традиционалони концерт сопрана Марије Нешић у пратњи Зрењанинске филхармоније којом диригује маестро Микица Јевтић. Концерт ће бити одржан у новосадској синагоги са почетком у 20 часова, а улаз ће бити слободан.

-КОНФЕРЕНЦИЈА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Данас са почетком у 11 часова у Свечаној сали Градске куће биће одржана конференција за медије на којој ће бити најављени „Академски дани“ који се одржавају 6,8 и 9. марта у НТП, као и Сајам пословних могућности и стручних пракси „KONTEH“ који ће бити одржан 13. и 14. марта на Факултету техничких наука. „Академски дани“ и „KONTEH“ сајам ће студентима и дипломцима техничких и технолошких факултета понудити могућност планирања и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи.

-БЕСПЛАТНО УКЛАЊАЊЕ КАБАСТОГ ОТПАДА

Из ЈКП „Градска чистоћа“ обавештавају суграђане да је започета акција бесплатног уклањања кабастог отпада. Све до 25. маја ове године предузеће ће спроводити акцију по месним заједницама, а датуме постављања контејнера у месним заједницама можете пронаћи на сајту www.cistocans.rs

-ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА

Представу „Охридска легенда“ вечерас можете погледати на сцени СНП од 18 часова, док вас представа „Била једном једна земља“ очекује од 21 час.Велика сцена Позоришта младих вечерас је резервисана за извођење комедије „Како и зашто убити мужа“ од 19 часова и 30 минута.

-ВРЕМЕ

Уторак у Новом Саду сунчан и топао за ово доба године. Минимална предвиђена дневна температура износиће 8 степени, док нас максимално очекује 17 степени целзијуса.

Са најважнијим дневним информација и дешавањима , сутра вас упознаје колегиница Даница од 10 часова ујутру.

Ovog utorka besplatan ulaz u pozorište za sve žene! (utorak, 5. mart)

 

Преузмите андроид апликацију.