Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Право је време за магичну дијету: Смршајте 5 килограма за 3 дана

Кромпир гоји, мишљење је које је устаљено и многи људи на дијети га избегавају. Ипак, ово поврће има мало калорија и суштина је у томе на који начин га припремате.
Фото: Pexels/Lisa Fotios

Међу ефикасним дијетама, којима сви обично похрлимо након празника, налази се и кромпир дијета, која може помоћи при губљењу килограма. Траје само три дана, мада постоје варијанте од пет, седам и четрнаест дана. Дијета не прави велики финансијски издатак, а осим кромпира, углавном се једе и немасни јогурт.

Кромпир на 100 грама садржи свега 76 калорија, што је мање и од чаше цеђене поморанџе, а садржи влакна која регулишу варење и чине нас ситима. Основна грешка коју правимо је у самој припреми кромпира. Уколико спремате помфрит, кромпир упија уље и постаје висококалоричан и нездрав. Поред тога, различити калорични преливи с додацима маргарина или путера такође могу од ове намирнице створити непријатеља ваше витке линије.

Тродневна дијета с кромпиром је врло рестриктивна и зато није препоручљиво да је држите дуже од препоручена три дана. Кувани кромпир не смете заменити прженим, јер у том случају дијета неће бити ефикасна. Наравно, треба да сте здрави и да се посаветујете с вашим лекаром.

Први дан

Доручак: један кувани непосољени кромпир и чаша немасног јогурта

Ручак: два кувана кромпира без соли и чаша немасног јогурта

Вечера: две чаше немасног јогурта

Други дан

Доручак: једна чаша немасног јогурта

Ручак: два кувана кромпира без соли и чаша немасног јогурта

Вечера: један кувани непосољени кромпир и чаша немасног јогурта

Трећи дан

Доручак: један кувани непосољени кромпир

Ручак: један кувани непосољени кромпир и чаша немасног јогурта

Вечера: чаша немасног јогурта

Током тродневне кромпир дијете могуће је изгубити од три до пет килограма. Добар део је вишак течности и цревног садржаја, али то је јако битно да бисте после ове дијете омогућили дигестивном тракту да боље апсорбује хранљиве материје и да се мање гојите. Врло је важно када прекинете ову дијету да се не вратите одједном на стари режим исхране. Повећавајте оброке постепено како не бисте изазвали јо-јо ефекат.

Осим што ћете изгубити килограме, ова дијета помоћи ће вам да очистите организам од токсина. Наш организам је свакодневно изложен различитим отровима из ваздуха, хране, лекова и козметичких производа. Повременом тродневном детоксикацијом помоћи ћете свом организму да се очисти од отрова и тако спречити појаву многих болести.

Избегните јо-јо ефекат

Уколико желите да трајно задржите нову килажу, потребно је да унесете неке трајне промене у животне навике. Пре свега, да ређе једете слаткише и пијете газиране сокове, те да не користите производе на бази белог брашна, попут хлеба и тестенина.

А осим промена у исхрани, и повећана физичка активност утицаће на лакше одржавање витке линије. Три пута недељно по пола сата трчања засигурно ће убрзати ваш метаболизам и потрошити велики број калорија. Трчање можете заменити и брзим ходом, што је много боља опција за почетнике док не стекну кондицију, а готово је једнако ефикасна.

Уколико нисте склони тренинзима и врло вам тешко падају, потрудите се да идете пешке када год је то могуће. До оближње продавнице, другарице која је на неколико километара од вас или на пети спрат до вашег стана, све ће то врло позитивно утицати на вашу линију.

Jednostavni trikovi za čišćenje stakla tuš kabine

Преузмите андроид апликацију.