Пилећу супу можете да припремите на различите начине. Основ добре супе је укусно и свеже пилеће месо и разноврсно поврће.
Састојци:
- 400 грама пилећих груди исецканих на коцкице
- 1 црни лук
- 3 шаргарепе исецкане на колутове
- 1 већи паштрнак
- 3 сецкане стабљике целера
- 1 жуте паприке бабуре
- 1 кромпир
- 2 уситњена чена белог лука
- 2 листа свежег босиљка
- со, бибер и вегета по укусу
- исецкан свеж першун
Припрема:
Напуните шерпу са 2 литра воде, те додајте пилећа бело месо. Затим ставите на ринглу. Док се вода загрева исецкајте поврће.
Поврће ставите у шерпу са пилетином да се кува најмање сат времена. Када се све скоро скувало, извадите месо и исецкајте га на ситне комадиће па га вратите у супу.
Додајте домаће резанце и свеж першун, као и вегету и бибер и кувајте још 15 минута.
Послужите топло и уживајте максимално.
Пријатно!
Рецепт дана: Пилетина са сланином
Преузмите андроид апликацију.