Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Preminuo bivši predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ratomir Raša Babić

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Ratomir Raša Babić preminuo je u 82. godini, objavio je danas FSS.
Foto: STrahinja Aćimović

U saopštenju FSS se navodi da je Babić skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu.

„Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Saveta omladinske škole 1978. godine. Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsednik Partizana. Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS“, navode iz FSS.

„Dolaskom na mesto predsednika FS Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan. Posle dolaska Slaviše Kokeze na mesto predsednika FSB, postao je počasni predsednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja. FSS izražava iskreno saučešće porodici Ratomira Raše Babića“, dodaje se u saopštenju FSS.

Kastiljo: Srećan sam zbog tri boda, sve smo bliži cilju – da budemo šampioni

Preuzmite android aplikaciju.