С обзиром на то да су паштете из конзерве изузетно нездраве, домаћа паштета од пилетине је идеалан избор за ужину.
Састојци:
- кашика путера главица црвеног лука
- 650 грама очишћених пилећих батака
- три чена белог лука
- со
- 100 милилитара белог вина
- прстохват млевене црвене паприке
- прстохват бибера
- прстохват кари праха
- кашика соја соса
- 90 грама путера
- кашика мајонеза
- пола кашичице сенфа
- две кашике маслиновог уља
Припрема:
На кашичици путера продинстајте исечен црвени лук. Месо исеците на мале комаде и помешајте га са луком. После тога додајте сецкани бели лук, со, црвену паприку, бибер, соја сос, кари у праху и вино. Све динстајте око 40 минута. Маслац исећи на танке кришке и оставити на собној температури да омекша. Помешајте га са месом. Затим ставите смесу у блендер и додајте мајонез, сенф, маслиново уље и измиксајте. Посолите по потреби. Додајте паштету у чиније и прелијте танким слојем отопљеног путера. Оставите да одстоји у фрижидеру неколико дана. Ако имате вишак паштете, можете је ставити у пластичне кесе или контејнере и замрзнути.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.