Велика менза Студентског центра у универзитетском кампусу у Новом Саду угостила је на данашњем ручку чланове Стонотениског клуба особа с инвалидитетом „Спин“.
Међу гостима је била славна српска стонотенисерска репрезентативка, параолимпијска шампионка Борислава Перић – Ранковић, која је ове године добила Фебрурску нагаду, најзначајније градско признање. Светску славу Борислава је стекла након освајања сребрних медаља на Параолимпијским играма у Пекингу и Лондону и златне и сребрне медаље на играма у Рио де Жанеиру.
Шампионка Перић – Ранковић и чланови новосадског стонотенисерског клуба „Спин“, који окупља врхунске такмичаре са инвалидитетом ручали су заједно са студентима абонентима, који се свакодневно хране у мензи. Чланови јединственог и успешног спортског колектива, провели су пријатне тренутке са студентима, који су показали велико интересовање за свакодневицу и спортске напоре гостију из клуба „Спин.“
Током ручка, на предлог директора Студентског центра „Нови Сад“ Зорана Мартиновића, постигнут је договор да ће студентски ресторан славом овенчаним спортистима из клуба „Спин“ свакодневно испоручивати оброке, како би несметано могли да се посвете тренинзима и освајањима нових медаља.
– Поносни смо што ће међу 10.000 наших корисника сада бити и 27 стонотенисера и стонотенисерки са инвалидитетом из клуба „Спин“, који је прославила златна параолимпијка Борислава Перић – Ранковић. Њихов допринос новосадском, српском и светском спорту је огроман. Минимум који ми, као одговорна институција можемо да урадимо јесте да уз подршку друштвено одговорних компанија, омогућимо квалитетну исхрану златној Борислави и њеним колегама и колегиницима – рекао је Мартиновић.
Борислава Перић Ранковић истакла је да је подршка Студентског центра значајна и да ће добро доћи члановима клуба „Спин“.
– Исхрана је врло значајан аспект тренажног процеса и подршка коју је понудио Студентски центар је врло корисна и значајна. Спортистима је потребна разонврсна храна, а данас смо сазнали да се на менију студентске мензе у Новом Саду сваког дана налази више од 20 јела – рекла је Перић – Ранковић.
Јеловник СЦНС-а се објављује сваког дана. За доручак се припрема више врста пица и сендвича, јаја, гибаница, више врста пецива, више врста сирева, шункарице, пите, слане палачинке. За ручак су у понуди бечка шницла, крменадла, печење, ћуреће бело месо, свињски гулаш, пасуљ, шаран, пастрмка… За вечеру се служе филети ослића, шпагете, печени пилећи батак са карабатаком, ћевапи, ражњићи, пилеће бело месо, мусака… И пет врста салата: купус, краставац, мешана салата, цвекла и туршија.
Студентска менза у Новом Саду, која ће убудуће припремати храну за стонотенисере параолимпијце, годишње утроши 131 тону различитог меса и рибе, око 300 тона поврћа и 40 тона воћа. Прошле године је припремљено и послужено 1.043.878 оброка. У мензи се сваког дана послужи 600 порција доручка, 3.500 ручка и 2.000 пороција вечере.
Akcija ozelenjavanja grada nastavljena na Limanu: Posađeno 28 koprivića
Преузмите андроид апликацију.