Почетна > Србија
Србија

Вучић: У припреми посета канцеларке Меркел Србији

Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ у Бледу у Словенији да је у припреми посета немачке канцеларке Ангеле Меркел Србији.
Фото: Танјуг/Милош Милојевић

„Очекујемо велику посету, у припреми је посета канцеларке Меркел Србији. Надам се да се неће догодити нестсо са епидемиолошком ситуацијом и да ће до посете доћи“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је истакао да ће том приликом са Меркеловом моћи о много томе да разговара, пре свега да сазнамо немачки погледа на Балкан, као и шта нам је чинити у будућности.

Истакао је да се не може Немачка имати за противника, већ напротив неооходно је да Немачку имате на својој страни ако желите да брже напредујете.

Вучић је изјавио да ће током боравка у Словенији  имати низ важних билатералних сусрета.

“Имаћу сусрете са председником Европског савета Шарлом Мишелом, више билатарлних сусрета са словеначким лидерима, Јанезом Јаншом и Борутом Пахором, Мирославом Лајчаком, верујем и са другим људима”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Председник Србије, иначе, једини је лидер из региона који ће учествовати на првом панелу са највишим европским званичницима.

На питање зар и то не говори колико је Србија цењена, Вучић се нашалио на свој рачун, да је можда “као бледски ветеран то заслужио, док су остали лидери региона на другом панелу о Западном Балкану”.

Додао је да му је ово четврти или пети пут да учествује на Бледском стратешком форуму.

 

Преузмите андроид апликацију.