Početna > Novi Sad

Aktuelno Košarka Novi Sad

Vojvodina lako sa Šenčurom, u nedelju sa MZT-om za savršen učinak

Košarkaši Vojvodine su došli do sedme pobede u devet kola ABA 2 lige, pošto su večeras savladali Senčur u Maloj sali Spensa 92:73.
Foto: ABA 2 liga/ Dragana Stjepanović

Predstava košarkaša Vojvodine u prethodnom duelu sa Spartakom jeste bila impresivna, ali je pravi značaj mogla da dobije tek nakon što se nadigra Šenčur. Novosađani su to znali i ni u jednom trenutku nisu dovodili trijumf u pitanje.

Otvorila je domaća ekipa susret serijom 5:0, rival se preciznim šutevima vratio i bio konkurentan, ali se činilo da je samo pitanje trenutka, kada će razlika u kvalitetu da dođe do izražaja. To se ubrzo i desilo i Vojvodina je na krilima Zorana Nikolića polako gradila prednost, koja je sredinom drugog kvartala postala dvocifrena posle poena Tajrela Džonsona.

U međuvremenu je šansu dobio i mladi Aleksandar Vojinović i defanzivnom sekvencom zaslužio aplauz saigrača. Novosađani su dominirali u reketu i iz minuta u minut samo povećavali suficit.

Tako je ekipa Miloša Isakov-Kovačevića u laganom ritmu došla do nove pobede i potvrdila da se nalazi u dobroj formi.

Najefikasniji kod domaćina bio je Vasilije Vučetić sa 17 poena, dok je na drugoj strani Kmetič postigao 13.

će u nedelju od 18 časova protiv MZT-a imati priliku da zaokruže savršen nastup na trećem turniru drugog ranga regionalnog šampionata.

Majk Džejms MVP 24. kola Evrolige

Preuzmite android aplikaciju.