Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Не бацајте чепове од плуте, спас су при кувању: Чуваћете их као очи у глави

Да ли и ви бацате чеп од вина у канту? Након сазнања колико вам може помоћи у кувању, више то сигурно никада нећете радити.
Фото: Pexels/Roman Odintsov

Овај мали, неупадљиви предмет може вам бити од користи чак и након што попијете пиће. Штавише, захваљујући њему ћете уштедети више од једне кухињске катастрофе. Од данас, уместо да га баците у канту, убаците га у лонац и видите шта ће се десити.

Ако још нисте знали за овај трик, бићете изненађени, јер заиста функционише и прави вам је савезник у кухињи.

Пампур ће вам помоћи да сачувате вариво које вам је загорело. Јела која могу лако да загоре и захтевају пуно мешања, а посебно када се ради о кувању купуса, чепови од вина ће вам помоћи у томе.

Будући да је тешко стајати поред лонца с варјачом неколико сати, купус се често лепи за дно, а мирис паљевине прожима читаво јело. Катастрофа? Не нужно. Чеп за вино ће помоћи.

Ако вам се деси да вам загори вариво, само га ставите у другу посуду (без загорених остатака, наравно), додајте чеп од вина и прокувајте. Дрво би требало да апсорбује мирис паљевине, захваљујући чему ће нашој чорби повратити првобитни укус.

Касније, потребно је само да извадите чеп и уживате у укусној чорби од киселог купуса.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке