Ако често једете пицу и желите да се ослободите превелике количине угљених хидрата, имамо одлично решење за вас.
Иако никада неће имати укус праве пице од киселог теста, сигурни смо да ћете бити задовољни пицом од карфиола – она је већ годинама хит и још увек је у тренду међу онима који се труде да једу здравије.
Састојци и припрема:
Карфиол оперите, очистите и исецкајте што ситније, може се ставити и у блендер. На уљу пропржите сецкани карфиол око 10 минута. Зачините по жељи. Користите со, бибер и бели лук у праху. Карфиол оставити да се охлади, па додати јаја и рендани сир. Пребаците смесу на папир за печење, формирајте пицу. Пећи у загрејаној рерни на 250 степени Целзијуса око 15 минута, док тесто не промени боју. Тек тада на печено тесто можете ставити фил за пицу, пазећи да га не препуните. Вратите у рерну на 5-8 минута док се сир не отопи. Пицу кратко охладите и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.