Најбољи рецепт за чизкејк торту, лагану, кремасту, освежавајућу. Ништа се не пече, припрема се брзо
комбинација воћног фила, белог фила од несланог крем сира и павлаке, бисквита од најукуснујег кекса, плазме.
Састојци:
- 300 грама плазма кекса
- 5 кашика сока од наранџе
- 180 г маслаца или маргарина
За бели фил:
- 1 ела сира (450 г)
- 1 кремфикс
- 1 ванилин шећер
- 500 милилитара слатке павлаке
- 220 грама шећера у праху
За воћни фил:
- 450 г црвеног воћа или само малине
- 100 милилитара воде
- 1 желатин
- 50 милилитара воде за желатин
- 4 кашике шећера
Припрема:
Скувати воће са водом и шећером (око 10 мин). Један желатин оставити да набубри 10 минута у води, истопити га (не сме да проври) и додати у воће које сте скинули са ватре. Оставити да се охлади.
Истопити маргарин или маслац и умутити миксером са млевеним кексом и сока од наранџе.
Смеса ће бити поприлично растресита, па је прстима или ваљком за ту намену утисните у округли калуп.
Оставити да се стегне у фрижидеру док мутите бели фил.
Умутити слатку павлаку и додати кремфикс. У ту смесу затим додајте сир, ванилин шећер и шећер у праху. Желатин оставите да набубри око 10 минута и затим га загрејте тек толико да се истопи (никако да проври). Помешати га са мало ове беле смесе, а затим додати у бели фил и још једном све измиксати. Бели фил утисните у калуп преко плазме.
Пазите да попуните ивице са стране, како вам не би остале рупице када скинете калуп.
Када се црвени фил охлади, распоредите га лагано преко белог фила.
Оставити чизкејк у фрижидеру да одстоји у калупу од 6 до 8 сати. Лагано ножем одвојите колач од калупа.
Пријатно!
Овде можете погледати јучерашњи рецепт дана
Преузмите андроид апликацију.