Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Реформа, торта која осваја: Брз и једноставан рецепт који ће вас одмах купити својим укусом

После ручка нема бољег начина да се засладите од традиционалне, чоколадне посластице. Реформа торта је један од начина како да заокружите оброк, а рецепт за реформу је тако једноставан и брз.
Фото: Pexels/Jonas mohamadi
Састојци за реформу торту:

за једну кору (има их 4):

-4 беланцета
-50 г шећера
-мало соли
-100 г млевених ораха
-1 кашика брашна

за фил:

-250 г шећера
-16 жуманаца
-1 кесица ванилин шећера
-пола кашичице екстракта ваниле
-100 г црне чоколаде
-300 г несланог путера

за глазуру:

-100 г црне чоколаде
-5 кашика уља

за декорацију:

-шлаг
-млевени ораси

Припрема реформа торте:

Добро загрејте рерну док припремате коре. Плех у ком ћете пећи коре обложите папиром за печење.

У већој чинији улупајте беланца и со и мутите миксером, па полако повећајте брзину.

Када беланца почну да се претварају у шне, почните постепено да додајете шећер настављајући да мутите. Потребно је да мутите све док беланца не постану чврста и количина се не удвостручи.

Када се беланца умуте, одложите миксер, убаците млевене орахе и брашно и шпатулом промешајте. Сједињену смесу пребаците у плех и пеците до 20 минута на 180 степену или све док кора не порумени. Када буде готова, извадите из рерне и полако одвојте папир за печење. Поновите поступак и за још три коре, укупно би требало да их буде четири.

У другу чинију додајте сва жуманца, шећер и ванилин шећер, кратко умутите миксером, па додајте екстракт ваниле и на средњој брзини мутите све док добијете густу и светло жуту смесу.

Добијену смесу од жуманаца ставите на шерпу са врућом водом и – кувајте жуманца. Важно је да смесу непрестано мутите све док смеса са жуманцима не прокључа. Потом смањите температуру и кувајте их на лаганој ватри до 30 минута мешајући да жуманца не загоре. Проверавајте да ли у шерпи испод имате довољно воде, па ако нема досипајте. Приметићете да су жуманца постала гушћа попут пудинга.

Када се жуманца згусну, додајте изломљену чоколаду и мешајте док се чоколада не отопи. Пажљиво склоните чинију са паре и покријте је провидном фолијом и оставите да се потпуно охлади.

Путер собне температуре умутите миксером па убаците у охлађену смесу са чоколадом и жуманцима. Мешајте док се све не сједини.

Одаберите тацну на којој ће вам бити реформа торта. Ставите једну кору и премажите га слојем чоколадног фила, па ставите другу кору и понављајте поступак док не потрошите све коре и цео фил. Уколико вам остане више фила на крају, можете украсити бочне стране торте на крају.

Умутите шлаг, можете га обојити у браон или додати отопљену чоколаду и украсити торту. У мањој шерпи отопите чоколаду са мало уља и прелијте преко торте. Поспите млевене или ситно сецкане орахе и послужите.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке