Ако немате појма шта бисте могли да направите за ручак или једноставно желите да пробате нешто ново, доносимо вам рецепт за такозвани аргентински ћевап. Прави се од добро познатих и лако доступних састојака, па се веома лако чува.
Састојци:
- 300 грама млевене говедине
- 300 грама кромпира
- један лук
- један чен белог лука
- једна кашичица соли
- мало бибера
- два јаја
- презле
- брашно
Припрема:
Прво скувајте кромпир и оставите га да се охлади. За то време раздвојите жуманца и беланце. Црни и бели лук ситно исецкати и додати у жуманца заједно са зачинима и умутити. Када се кромпир охлади, изрендајте га у посуду са млевеним месом, а затим додајте смесу од жуманаца. Ако желите интензивнији укус, можете додати ситно сецкани першун. Смесу обликујте у ћевапе и ставите у фрижидер да се ћевапи стисну. Када буду спремни за печење, ћевапе уваљати у брашно, беланца и презле и пржити на уљу. Можете их послужити уз омиљени сос и помфрит.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.