Početna > Sport > Košarka
Košarka

Košarkaši Asvela pobedili Crvenu zvezdu u Vilerbanu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sinoć na gostovanju od ekipa Asvela rezultatom 100:91 u utakmici 20. kola Evrolige.
Foto: PrtSc/Instagram/crvenazvezdakk

Pobednički tim predvodio je Paris Li sa 20 poena i šest asistencija, dok je Žofre Lovernj dodao 17 poena. U ekipi Crvene zvezde istakao se Nemanja Nedović sa 26 poena.

Prvu deonicu bolje su otvorili gosti, poenima Nedovića i Jaga „crveno-beli“ su uspeli da povedu sa devet poena. Ipak domaći su zaigrali brže i kroz tranziciju su smanjili zaostatak.

U drugu četvrtinu obe ekipe u ušle raspoloženi, pritom nisu igrali agresivnu odbranu. Na jednoj strani su se istakli Lovernj i Luvavu, dok su za goste pogađali Teodosić i Hanga. Kako je vreme prolazilo, tako su se smanjivali procenti šuta iz igra obe ekipe.

Dinamika meča je promenjena sa čestim faulovima ali se u tim trenucima bolje snašao domaćin koji je na odmor otišao sa tri poena prednosti.

Tokom treće deonice Asvel je povećavao prednost, najviše poenima sa distance. Istakao se Paris Li koji je bio najraspoloženiji u svom timu. Na drugoj strani bitne poene gostima donosio je Dos Santos. Igralo se do kraja četvrtine koš za koš, pošto odbrana i jedne i druge ekipe nije funkcionisala.

U poslednjoj četvrtini napad Crvene zvezde je skoro potpuno stao. Jedino je Hanga donosio poene, dok su domaći zatvorili svoj reket i nisu dozvoljavali lak prolaz do koša. Procenti šuta iz igre su ponovo počei da padaju, pa je publika gledala vrlo „tvrdu“ utakmicu sa malo koševa. Asvel je polovinom četvrtine serijom 8-2 došao do osetne prednosti, koju su gosti pokušavali da ugroze ali nisu imali uspeha.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju pet mečeva na pripremama na Kipru

Preuzmite android aplikaciju.