Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

ББ камп окупио више од 60 дечака и девојчица

Последњи августовски викенд у Београду обележио је почетак петог по реду кошаркашког кампа Богдан Богдановић.
Фото: Бета/Бранислав Божић

Ове године је окупио преко 60 талентованих дечака и девојчица узраста од 12 до 15 година.

Тренинзи, ревијалне утакмице, мотивациони говори, али и дружења, добра енергија, били су део богатог распореда на теренима КК Дyнамиц, који је деци створио успомене за цео живот и мотивисао да наставе да се баве кошарком.

Полазници кампа током првог дана имали су прилику да разговарају са Богданом Богдановићем, оснивачем кампа и једним од најбољих НБА играча. Уједно, са децом су радили искусни тренери, помажући им да савладају нове вештине захваљујући којима ће моћи да напредују.

Део програма током викенда била је и ревијална утакмица играча са посебним образовним потребама, чланова удружења Мој ред и Живимо заједно која организују помоћ кошаркашима са посебним потребама.

Будући да је камп осим на спорт, усмерен и на дружење и опуштање, за све учеснике припремљене су и разне забавне активности попут одласка у биоскоп и музичког програма за који су били задужени ДЈ Леа Давогић, и пријатељи кампа Реља Поповић и Стефан Цвијовић Цвија.

„Жеља ми је била да деци пружимо искуство једног спортског кампа, на ком могу да се друже, уче, науче нешто ново, као и да добију спортску опрему врхунског квалитета. Кишовито време за викенд нас је мало пореметило, морали смо да водимо доста рачуна и о Цовид19 мерама, како би деца била безбедна, али смо упркос томе успели да спроведемо све што смо планирали, уз сјајну атмосферу. Захвалио бих се свима који су учествовали у организацији, посебно се захваљујем адидасу на великој подршци и опреми коју су добили сви кампери, као и свим спонзорима који су подржали наш камп. Ми настављамо да радимо на промоцији кошарке, и на томе да омогућимо да што се више деце приближи остварењу својих снова“, рекао је Богдановић.

Током протеклих пет година више од 200 деце прошло је кроз ББ камп, док је у 2020. због специфичних околности догађај био одржан у виртуелној форми.

Још вести из спорта прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.