Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић: Аустралија ми је омиљено место за игру, ту сам освојио 10 гренд слемова

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас, после победе над Кинезом Жиженом Женгом на Јунајтед Купу, да му је да драго да се вратио у Перт и да му је Аустралија омиљено место за игру, јер је ту освојио највише гренд слем титула.
Фото: Танјуг/AP/Trevor Collens

„Хвала вам што сте дошли у оволиком броју с обзиром на то да ускоро стиже Нова година. Пошто се меч наставља, надам се да ћемо је заједно дочекати на терену. Аустралија ми је веома драга, омиљено место за игру, с обзиром и на то да сам овде освојио највише гренд слем титула, а посебно ми је драго што сам се после толико времена вратио у Перт“, рекао је Ђоковић, десетоструки освајач Аустралија опена, пред микрофоном прослављеног америчког тенисера Џима Куријера.

Затим се осврнуо на меч у ком је победио Кинеза 2:0 (6:3, 6:2).

„На почетку сам деловао као да сам зарђао, али је то нормално док се не загреју мотори месец и више после последњег званичног меча. Он није имао шта да изгуби. Сервирао је добро, али је и мене сервис служио у кључним поенима. Кад сам у првом сету начинио брејк за вођство с 3:2, све је прешло на моју страну“, закључио је Ђоковић.

Đoković pobedio Kineza Žižena Žanga na Junajted Kupu

Преузмите андроид апликацију.