Почетна > Србија
Србија

Божо Раткапна опет прети! Обећава да ће се осветити српским полицајцима јер бране Устав и законе Србије

Раткапна је запретио припадницима полиције да ће бити реваншизма уколико дође до промене власти.
Фото: Wikimediacommons/Medija centar Beograd

Божо Прелевић звани Раткапна, лажни „невладини“ активиста који је увек био уз жуте досманлије а сада одани војник Драгана Ђиласа, поново је почео да прети а овог пута на његовој мети се нашла српска полиција која штити уставни поредак и законе наше земље.

Прелевић је приликом обраћања малобројној групи опозиционара који блокирају Улицу Кнеза Милоша рекао да је приликом интервенције јединица МУП-а Републике Србије око зграде градске скупштине и хапшења једног броја студената „употребљена незаконита сила“.

Он је том приликом запретио припадницима полиције да ће бити реваншизма уколико дође до промене власти.

„Полиција верује да неће дођи до промена, а ја их молим да схвате, да када доће до промена, да ће они остати овде са нама“, рекао је Прелевић.

Већ је једном покушао да уништи српску полицију

Подсетимо, после обојене револуције 5. октобра 2000. Раткапна је као „ослободилац“ улетео у зграду МУП-а у Кнеза Милоша и засео у фотељу министра. Под ореолом коминистра преузео је све узде и управљао полицијом, а све време заборављајући да је само један од тројице министара и да мора да сарађује са двојицом колега из СПС-а и СПО-а. Грабећи власт, самопроглашени деспот владао је 2000. и 2001. године.

За ово кратко време успео је да грађане претвори у таоце растућег „земунског“ клана, који је од доласка Боже Раткапне добио ветар у леђа и почео да преузима трговину наркотицима.

Парелално са доласком Боже Раткапне Србију запљускује талас бруталних и језивих отмица деце и имућних грађана. У киднаповањима су коришћене и полицијске униформе које су војници Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума уредно носили. За отмице, за Прелевићево време у МУП-у, „земунци“ су инкасирали 6.650.000 марака. За ове милионе се не зна где су завршили и ко је све учествовао у расподели плена.

Божо Раткапна се није дуго задржао на месту једног од тројице коминистара унутрашњих послова и ту функцију је вршио од 24. октобра 2000. до 25. јануара 2001. године.

У следећој Влади Србије на чијем челу је био Зоран Ђинђић, Прелевић је био саветник министра унутрашњих послова. Ни ту се није дуго задржао. Поднео је оставку на функцију 5. октобра 2002. године због “неслагања са врхом полиције”. Извори из МУП-а, пак, тврде да је Прелевић покушао да дестабилизује српску полицију на исти начин на који су његове колеге из ДОС-а, по налогу са Запада, уништиле војску.

Увек против интереса Србије

Прелевић је формално отишао са власти, али је све време био близак режиму Демократске странке. Редовно се појављивао у медијима, некада као адвокат, а некада као “новинар”. Ипак, постојала је једна константа – увек је жестоко нападао српску државу и њене интересе која год тема даје била у питању.

Тако је својевремено славио хапшење генерала Ратка Младића и његово испоручивање Хагу назвао “великим успехом”, некада је бранио омиљену Куртијеву Српкињу Раду Трајковић, а некада је причао ноторне глупости попут оне да изградња ауто-пута Крушевац – Чачак нема смисла!

„Треба да се улаже у оно што доноси већи профит, а не у глупи ауто-пут који иде преко Крушевца за Прељину“, рекао је једном Прелевић.

Ретко ко не схвата да је саобраћајна инфраструктура неопходна за развој економије, тако да се незнање не може узети као олакшавајућа околност барем формално образованом Прелевићу. Ради се свакако само о неаргументованом критиковању свега што доноси корист нашој земљи.

Крађа раткапни

Прелевића иначе из млађих дана, док је још био судија, прати и надимак који упорно жели да сакрије – Божа Раткапна.

Наиме, у претходном животу кога очигледно не жели да се сећа, он је био судија Петог општинског суда на Вождовцу, у чијој непосредној близини се налази и полицијска станица Вождовац.

Полицајац је једног дана угледног судију затекао у крађи раткапне са аутомобила.

Није ни знао да је у питању „угледни“ судија па га је због крађе раткапне привео у станицу. Када се Прелевић легитимисао, начелник полиције је брже-боље позвао председника суда.

Прича се да је понуда гласила да поднесе предлог за своје разрешење или да се против њега покрене кривични поступак.

Више је него јасно коју је опцију тадашњи судија изабрао. Можда је баш због тога код њега рођена мржња према МУП-у, јер ће само неколико година после тога покушати да српску полицију разруши, што му, на сву срећу, није пошло за руком.

Ne kriju da žele haos: Sraman poziv đilasovca na Majdan u Beogradu! (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.