Почетна > Србија
Србија

Не крију да желе хаос: Сраман позив ђиласовца на Мајдан у Београду! (ФОТО)

У Србији постоје они који прижељкују и активно раде на томе да Београд доживи своју верзију Мајдана, као да је нашем народу било мало страдања у претходних три деценије.
Фото: PrtSc

Глумац Милорад Капор огласио се на друштвеној мрежи „Икс“ (некадашњем Твитеру) и показао да подржава покушаје ђиласове НАТО опозиције да насилно сруши власт у Србији.

Наиме, он је на поменутој мрежи поставио фотографију на којој је написано: „Euromaidan Serbia“.
Фото: PrtSc

„Има ли храбрих“, написао је на популарној друштвеној мрежи, чиме је потврдио да опозиција жели насилну смену власти каква се догодила у Кијеву 2014. године.

Подсетимо, готово деценију после обијене револуције у Украјини, та земља се налази у највећем сукобу у Европи после Другог светског рата.

С обзиром да део НАТО опозиције који у Београду организује политичке протесте, очигледно сања о сличном сценарију и у Србији, није наодмет поменути како је изгледала обојена револуција у Кијеву.

За почетак Мајдана сматра се 21. новембар. Тог дана 2013. године, након објављивања одлуке Владе Николе Азарова о обустављању припрема за потписивање Споразума о стабилизацији са Европском унијом, на Мајдан Независности у Кијеву окупио се мали број углавном младих људи који су тражили потписивање споразума са Европском унијом.

Последице Мајдана и одлука власти које су се после смењивале у Украјини могу да се виде данас. Та земља се налази у великом сукобу, а процене о броју погинулих се мере у стотинама хиљада.

Због тога је тужно што у Србији постоје они који прижељкују и активно раде на томе да Београд доживи своју верзију Мајдана, као да је нашем народу било мало страдања у претходних три деценије.

Opozicija ponovo maltretira građane: Ovo je plan „elite“ iz Proglasa za današnje blokade – stižu i „studenti“ (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.