Почетна > Србија
Србија

Весић: Медији Јунајтед групе, противници конверзије, жале се да она иде споро

Медији из Јунајтед групе, који су били најжешћи противници конверзије, сада се жале што се процес конверзије, према њиховом схватању, не одвија довољно брзо, оценио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

Он је на свом Фејсбук налогу написао да су медији ове групе, како је рекао, лагали да се допуне закона које се односе на конверзију доносе због Луке Београд, Сава центра и интереса тајкуна, а сада признају да ништа од тога није тачно, већ да захтеве за конверзију подносе стотине правних лица која су годинама имала проблем са блокираном имовином.

„У овој години од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позитивно је решено 510 пристиглих захтева за конверзију, док је утврђено да 92 пристигла захтева не испуњавају услове за конверзију. То значи да је решено више од 600 пристиглих захтева, а посматрано у процентима, решено је преко 50 одсто захтева пристиглих у Министарство“, навео је он.

Додао је да су захваљујући допунама закона о планирању и израдњу које се односе на конверзију, за само пет месеци, створени услови за нове инвестиције компанија Кока Кола, Штарк, Филип Морис и других у вредности од више од 500 милиона евра, да нове инвестиције доносе нова радна места, раст БДП, веће плате за учитеље и докторе, те наставак градње путева, пруга и мостова којима се повезују региони у Србији.

Оценио је да је потпуно природно да се кроз учешће на јавним позивима за развој иновација у државној управи покуша доћи до експерата и средстава да се развију алати који ће поступак конверзије учинити ефикаснијим и транспарентнијим за све грађане.

„Заиста не видим потребу аутора овог текста, који је и сам до јуче радио у организацији која је посвећена развоју иновационог предузетништва, да ове наше напоре истакне као нешто негативно и да их стави у контекст дневно политичке критике актуелне власти. Тиме је, нажалост, само демонстрирао колико је тешко, чак и уреднику једне реномиране светске франшизе као што је Форбс, да се одупре притисцима Драгана Шолака да о власти сваки дан мора да се пише негативно и острашћено, чак и када она ради нешто што је до јуче тај уредник снажно подржавао и промовисао“, написао је Весић.

Kome treba slaba Srbija u sukobima!? Samo Đilasu i Zapadu!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке