Početna > Srbija
Srbija

Uz čiju muziku srpski gradovi dočekuju 2024. godinu – Leskovčani simbolični, u Beogradu i Rumi „bogato“, Nišlije za Nišlije, Novi Sad drugačiji

Dugogodišnja praksa organizovanja besplatnog muzičkog programa ni ove godine nije zaobišla veći deo srpskih gradova, ali ipak, ove godine na mnogim mestima neće biti vatrometa. Koji grad ima najbolji program i ko je sa najviše ukusa izabrao izvođače, pogledajte u nastavku.
Foto: Unsplash
Beograd

Doček u prestonici ove godine obeležiće tri pevačice. Osim već potvrđene Aneđele Ignjatović, mnogima poznatije kao Breskvica, ispred Skupštine će pevati i Sandra Prodanović, tačnije Sandra Afrika i Milica Todorović.

Novi Sad

Novosađanima za doček na glavnoj sceni ispred Beogradske kapije u 20:23 program otvara „ABBA RING“, a nakon njih koncerte će održati „Buč Kesidi“ sa početkom u 22 časa, zatim bend „Ljubičice“ od 23 časa, dok će program na ovoj bini zatvoriti „Kiril Džajkovski & TK Wonder“ čiji nastup počinje u 23:45.

Na sceni smeštenoj na Trgu prote Mihaldžića od 22 časa publika će slušati „Elemental“, a od 23.30 „Partibrejkers, legendarnu grupu sa kojom će Novosađani i ući u novu godinu.

Foto: Romana Slačala

Na sceni u Štrosmajerovoj ulici nastupiće Di-džej Frenk Rodžer i Di-džej Dejan Milićević sa početkom u 21:30.

Niš

Nišlijama je za ovaj doček priređen nastup lokalnih zvezda, pa će tako besplatno moći da uživaju u najvećim hitovima Bobana Zdravkovića i Viki Miljković.

Kragujevac

Kragujevčani u 2024. godinu ući će uz zvuke gitare i melodije rokenrola, jer će za njih pevati legendarna „JU grupa“.

Foto: Gradske info
Subotica

Subotičani će novu godinu dočekati uz Orkestar Bobana Markovića na Trgu, tako da će njihova novogodišnja noć biti ispunjena zvukovima trube.

Leskovac

Leskovčane koji se odluče da 2024. godinu dočekaju na Trgu u centru grada očekuje koncert grupe Kasperi i bleh orkestar Isidora Zećirovića, ali Leskovčane očekuje i nesvakidašnji gurmanski program.

Naime, biće organizovana lutrija sa 24 nagrade, služiće se čaj, kuvano vino i rakija, kao i 2.400 pljeskavica povodom 2024. godine.

Foto: Wikimedia Commons

Ruma

Rumljani će, za mnoge neočekivano, novogodišnju noć provesti uz muziku neke od najpopularnijih muških izvođača iz prošlosti, ali i današnjice. Miroslav Ilić i Mitar Mirić pevaće za ljubitelje narodne muzike, a Aca Lukas upotpuniće doček za one sa malo drugačijim ukusom.

Na Zlatiboru će za doček pevati Saša Matić, a u Vrnjačkoj banji će nastupati Amadeus bend, uz to da će veče prve građani imati priliku da slušaju Zoricu Brunclik.

U Boru će pevati Riblja čorba, Zrenjanin će novu godinu dočekati uz muziku Di-džej Bukija, Čačak će u 2024. godinu uvesti Peđa Jovanović.

Kruševac, Valjevo, Šabac, Užice, Novi Pazar, Smederevo neki su od većih gradova koji za doček nemaju nikakav program, ili bar još uvek nije javno poznato kako će njihov doček izgledati.


Umetnički spektakl u Podgrađu: svi detalji novosadskog Dočeka

Preuzmite android aplikaciju.