Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Ten Hag: Hojlund ima jak karakter, doći će golovi

Menadžer fudbalskog kluba Mančester junajteda Erik Ten Hag pohvalio je danskog napadača Rasmusa Hojlunda, koji je sinoć doneo pobedu svom timu protiv Aston Vile u 19. kolu Premijer lige, prenosi Skaj sports.
Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su sinoć na svom terenu ekipu Aston Vile rezultatom 3:2 iako su „crveni đavoli“ u jednom trenutku gubili 0:2. Pobedu ekipi sa „Old traforda“ doneo je Hojlund u 82. minutu. To je bio prvi gol danskog fudbalera za Mančester junajted ove sezone u Premijer ligi.

Hojlund je u letnjem prelaznom roku stigao u Mančester junajted iz Atalante za 80 miliona evra. On je ove sezone postigao pet golova za engleski klub u Ligi šampiona.

„U više navrata sam razgovarao sa Hojlundom. Istakao sam da je mnogo golova postigao za reprezentaciju Danske. Postizao je golove u Ligi šampiona i pokazao šta može. Rekao sam mu: ‘Veruj i doći će’. Siguran sam, kada je stigao prvi gol, da će ih biti više. Hojlund ima jak karakter i uvek je odlučan. Ima ono što je potrebno napadaču, a kada neprestano radiš, golovi će doći“, rekao je Ten Hag.

Hojlund je istakao da je najsrećniji čovek na svetu, pošto je postigao prvi gol u Premijer ligi.

„Prošlo je neko vreme u tom čekanju… Sada, kada se završilo, najsrećniji sam čovek na svietu. Verovali smo u sebe i na poluvremenu, znali da radimo prave stvari i zato smo uspeli da trijumfujemo“, istakao je Hojlund.

Mančester junajted je šesti na tabeli Premijer lige sa 31. bodom, a u narednom kolu gostovaće Notingem Forestu.

Bogdanović najefikasniji u porazu Atlante od Čikaga

Preuzmite android aplikaciju.