Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Повећајте количину калцијума у организму на природан начин

Јаке кости су важне за опште здравље које се може постићи конзумирањем калцијума. Унос млечних производа, посебно млека, повезан је са калцијумом, али постоји неколико биљних извора и сувог воћа и семена који могу повећати количину калцијума.
Фотo: Pixabay/piviso

Једном када укључите ово сушено воће у своју исхрану, то може бити одличан начин да побољшате ниво калцијума уравнотеженом исхраном и вежбањем. Организму одраслог човека потребно је око 1000 мг калцијума код мушкараца и жена, што се може назвати здравим.

Бадеми

Бадеми су богат извор калцијума и садрже око 76 милиграма калцијума на 28 грама. Бадеми су препуни важних хранљивих материја и здравих масти и богат су извор витамина Е. Одличан су додатак вашој исхрани, а такође побољшавају функцију мозга. Бадеми такође смањују шансе за срчани удар и богат су извор бакра и мангана.

Сушене смокве

Слатке за јело, смокве садрже око 55 милиграма калцијума на 100 грама. То је дијететска влакна и антиоксиданс богат калијумом који контролише крвни притисак и пробавни систем. Смокве помажу и код мршављења, штите срце, спречавају затвор и лече репродуктивне проблеме.

Урме

Урме су слатке са око 64 милиграма калцијума на 100 грама. Одлична су опција за ужину и богате су минералима, витаминима и антиоксидансима. Урме такође помажу варењу и здрављу срца и штите тело од болести. Такође помаже у процесу олакшавања природног порођаја.

Суве шљиве

Суве шљиве су познате по својим добробитима за варење и садрже око 43 милиграма калцијума на 100 грама. Суве шљиве су укусне и добар извор калијума, електролита који помаже људском телу на више начина. Тако помаже код срчаног ритма, нервних импулса, варења и крвног притиска.

Чиа семенке

Опште познато по својим нутритивним предностима, чиа семенке имају око 631 милиграма калцијума на 100 грама и богат су извор омега-3 масних киселина са влакнима. Веома су добри за јачање костију и треба их узимати ујутру са водом ради боље апсорпције и резултата.

Семе сусама

Сусамово семе је пуно калцијума и садржи око 989 милиграма на 100 грама. Можете их јести такве какве јесу или их посипати салатама, јогуртом или другим јелима како бисте подигли ниво калцијума у ​​телу.

Лешници

Лешници садрже око 114 милиграма калцијума, и сматрају се богатим извором витамина Е, витамина Б1 и витамина Б6, а богати су и бакром, манганом, фолатима, антиоксидансима и фосфором. Такође помажу у снижавању холестерола у крви у телу.

Индијски орах

Индијски орашчићи су богат извор протеина, влакана и здравих масти који такође садрже витамине, минерале и корисна биљна једињења. Индијски орашчићи такође помажу у губитку тежине, контролишу ниво шећера у крви и добри су за здравље срца. Индијски орашчићи садрже око 57,20 милиграма калцијума.

Omiljeni položaj bez kojeg se joga ne može zamisliti

Преузмите андроид апликацију.