Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Сити “петардом“ испратио Арсенал из Манчестера

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Арсенал са 4:0 (3:0) у првом мечу трећег кола Премијер лиге.
Фото: Танјуг/AP/Rui Vieira

Сити је забележио други тријумф у сезони, једини пораз доживео је у дербију против Тотенхема (0:1). С друге стране Арсенал још није освојио нити један бод, ово им је трећи пораз из три одигране утакмице.

Сити је начео Арсенал већ у седмом минуту. Дуго је домаћин кружио око казненог простора Арсенала. Лопта је стигла до Жезуса на десној страни. Прецизним центаршутом пороналази Гундодана у петерцу, који између два штопера главом шаље лопту у мрежу.

Пет минута касније на семафору је стајало 2:0. Бернардо Силва је упутио лопту у шеснаестерац, након велике грешке одбране Арсенала, она пролази поред двојице играча и стиже до Фернана Тореса који у ситуацији један на један са голманом излази као победник.

Да су кола кренула низбрдо за Арсенал и да нема кочница било је јасно у 35. минуту када је Џака због погибељног старта добио директан црвени картон.

До краја првог дела игре Сити је стигао до трећег гола, играо се 43. минут. Брз напад домаћина Жезус је лако пронашао Грилиша на левој страни, овај му у казненом простору враћа лопту, коју Жезус шаље иза леђа немоћног Леноа.

У 53. минуту Сити је повео са 4:0. Поново је домаћин дуго кружио око казненог простора Арсенала. На крају на ивици шеснаестерца, по средини, лопта долази до Жезуса, овај је упутио повратни пас. На око 25 метара од гола на лопту је налетео Родри, опалио је и погодио доњи леви угао.

Сити је до петог гола стигао у 84. минуту. Марез је упутио сјајан центаршут у казнени простор највиши у скоку био је Родри и главом послао лопту у мрежу и тако поставио коначан резултат.

 

Преузмите андроид апликацију.