Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Посне ванилице

Ванилице могу бити укусне чак и када су посне.
Фото: Pixabay/ team-dmm
Састојци:
  • 100 грама шећера у праху
  • 200 грама маргарина
  • 300 грама меког брашна
  • ванилин шећер
  • цимет
  • кора поморанџе или лимуна
  • тегла мармеладе по избору
  • 2 кашичице екстракта рума
Припрема:

Све суве састојке сјединити, додати исецкани маргарин и замесити тесто. По потреби додати 1-2 кашике воде (по потреби да се боље умеси тесто). Упакујте тесто у кесу и оставите у фрижидеру око пола сата. Разваљајте га на дебљину од три милиметра, поспите ванилин шећером и циметом, тапкајте, исеците жељене облике и пеците на 150-160 степени највише 10 минута. Сјединити мармеладу и рум и сјединити по два бисквита. Сутрадан уваљајте кексе у шећер у праху (који сте зачинили ванилом), али само по ивицама.

Пријатно!

Test ličnosti: Kafa koju pijete može reći mnogo o vašoj ličnosti

Преузмите андроид апликацију.