Почетна > Нови Сад

Кошарка Нови Сад

Подгорица прекинула победнички низ кошаркаша Војводине

Кошаркаши Војводине поражени су од екипе Подгорице у Широком Бријегу у оквиру оквиру седмог кола АБА 2 лиге, резултатом 71:77.
Фото: АБА 2 лига

Нису Новосађани  успели да дођу и до 13. узастопне победе, иако су у трећој четвртини имали чак 12 поена предности.

Одлично су црвено-бели затворили Слаја на почетку, мада су због проблема да заграде обруч и те како трпели. Потешкоћа је било и са друге стране, пошто Војводина није била на нивоу са линије за слободна бацања. Делује да је и Канингем био нешто пасивнији и да су напади црвено-бели били летаргични због њега. И са свим тим проблемима, Војводина је на полувреме отишла са плус три.

Ствари су по новосадски тим кренуле изврсно у трећој деоници. На крилима одличне одбране, Војводина је стекла плус 12 и чинило се да је на добром путу да забележи још једну победу. Међутим, уследио је налет Подгорице, која је преко Кљајевића смањила на само минус четири, унела нервозу у табор супарника и у бољем расположењу чекала последњих 10 минута. У четвртој четвртини шут Војводине је у потпуности затајио. Екипа Милоша Исаков-Ковачевића није могла да пронађе пут до коша, док се са друге стране активирао Слај и донео вођство Подгорици.

Било је нерешено у самој завршници, да би арбитри донели две сумњиве одлуке. Прва је била досуђен аут за црногорски тим, када се чинило да то није била исправно, а други пут када је досуђен фаул Вучетићу за минималан контакт. Подгорица је потом повела два разлике, али је и даље Војводина имала све у својим рукама. Канингем је преузео одговорност и изгубио две узастопне лопте, после чега није било повратка за новосадски тим.

Најбољи у редовима Новосађана био је капитен Марко Љубичић са 13 поена, на другој страни Кљајевић је уписао 19.

Последњи меч у 2023. години Војводина ће играти против Слоге у уторак на Спенсу.

Kada se kvalitetno radi, rezultat je zagarantovan: Kako je KK Vojvodina oživela košarku u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.