Почетна > Свет
Свет

Аргентина се постепено отвара од септембра

Аргентинска влада разматра да ли ће следећег месеца поново отворити границе земље за стране туристе.
Фото: Unsplash/fertavora

„Морамо наставити напредовати с давањем друге дозе [вакцина против ковида-19], а следећег месеца ћемо проценити улазак страних туриста који су примили обе дозе, почевши од суседних земаља“, рекао је владин извор агенцији за новине “Noticias Argentinas“.

Туристи из суседних земаља „не би требало да се стављају у карантин“ по доласку у Аргентину, а до септембра би та земља могла бити домаћин масовних спортских догађаја и концерата, рекао је извор владе.

Описујући аргентинску кампању вакцинације као „високо напредну“, извор је рекао да владини подаци показују да „имамо 58,5 одсто особа старијих од 50 година са две дозе, док 60 одсто целокупне популације има барем једну дозу“.

„Аргентина има велику припремљеност у вези с доласком варијанте Делта, што не значи да неће доћи до заразе, али ће се болнички случајеви и смртни случајеви знатно смањити“, рекао је један од службеника из Министарства здравља.

С тим у вези, један извор је похвалио одлуку председника Алберта Фернандеза да ограничи свакодневни улазак у земљу Аргентинаца који долазе из иностранства, сматрајући да је то отворило другачију перспективу напретка у вакцинацији.

О покушајима утврђивања порекла ковида-19 прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.