Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Чоколадни распуцанци

Чоколадни распуцанци, који се најчешће праве током новогодишњих празника. Иако имају хрскаву корицу, изнутра су веома мекане и интензивног укуса.
Фото: Pixabay/ blandinejoannic
Састојци:
  • 200 грама брашна
  • 200 грама чоколаде за кување
  • 100 грама финог шећера
  • два јаја
  • 50 грама путера
  • пола кашичице прашка за пециво
  • једна кашичица рума
  • прстохват соли
  • 2 кесице шећера у праху
Припрема:

Прво истопите чоколаду и путер. У међувремену, помешајте брашно и со у чинији. У другој посуди умутите јаја, рум и 50 грама ситног шећера. Ову смешу треба мешати док се шећер не растопи. Отопљену чоколаду и путер сјединити са јајима и даље умутити. Када се смеса уједначи, постепено кашиком додајте брашно. Важно је да се састојци повежу, да тако кажем. Посуду прекријте фолијом и оставите у фрижидеру два до четири сата, јер смеса пре печења мора да буде тврда. Када је смеса готова, укључите рерну на 170 степени. Кашиком узимајте део смесе и формирајте куглице жељене величине. Уваљајте куглице прво у остатак ситног шећера, а затим у шећер у праху. Тепсију обложите папиром за печење и поређајте лоптице са размаком од два центиметра. Потребно их је само пећи 10 минута, да фил остане мекан.

Пријатно!

Jutarnje navike koje vam mogu pomoći kod gubitka kilograma

Преузмите андроид апликацију.